HÄR FINNS VI

Allt överskott som genereras i butiken går direkt in i vår förening KFUM Göteborg.

Mycket av pengarna går till att handhålla handledning, work-shops och utbildningar till de ungdomar som arbetar i butiken. Vi arbetstränar unga som behöver lite extra stöttning för att komma ut i arbetslivet eller fortsätta sina studier.

Resterande överskott delas ut till våra olika sektioner så att de kan göra saker som; köpa matchkläder, åka på turneringar, köpa in byggmaterial, hitta på roliga aktiviteter.

Så era pengar går till att skapa en mer aktiv och inkluderande fritid för våra medlemmar 8 – 25 år

För att spara på miljön och våra resurser så måste vi ibland tacka nej till gåvor som är trasiga eller som av andra skäl inte går att sälja.

Vi gör alltid en bedömning på plats och ser om det är säljbart i vår butik.

Om varan saknar prislapp tas den ner i lagret för att prismärkas om.

Tyvärr så försvinner lapparna ibland av olika anledningar och vi måste då sätta pris igen.

Detta görs för att inte uppmuntra till att plocka bort prislappar och för att vi skall få en ärlig chans att sätta rätt pris på varan.

Eftersom allt vårt överskott går till vår förening och gör att vi kan fortsätta utvecklas så har vi ingen prutmån, satt pris gäller.

Däremot så siktar vi alltid på att lägga oss lite billigare och vi har bra koll på hur länge en vara har varit i butiken, så om det inte blir sålt till satt pris kommer det att reas ut längre fram.

Nej, till oss skänker ni de saker ni inte vill ha. Om ni vill ha ersättning testa att sälja på blocket, ha en loppis eller kanske byt till er något från någon annan. Det viktigaste är att du inte slänger det som kan återanvändas.

Om du skänker till oss så skänker du till en bra verksamhet och tar samtidigt ansvar för vår miljö

Vad gäller vid köp?

1.Inga återköp eller byten. Kontrollera och prova alltid din vara innan du köper.

2. Kontrollera att varan är komplett. Ibland försvinner delar i butiken eller så har någon plockat ut skivan eller dyl. Dubbelkolla alltid att allt finns med.

3. Om du köper elektronik och upptäcker att det inte funkar när du kommer hem då får du byta varan mot annan för motsvarande belopp.

Vi säljer i befintligt skick och hjälper er så mycket vi kan med att kontrollera att allt funkar och är komplett. Men så fort varan har lämnat butik så kan vi inte längre ansvara för den. Därför är det viktigt att du kontrollerar att du är nöjd med ditt köp innan du går härifrån. Tack för er förståelse

Om du har köpt en möbel så har du rätt att lämna den i 7 dagar för att ombesörja hämtning, om det gått längre tid utan att vi hört något så faller den åter i vår ägo för att säljas igen. Vi brukar dock alltid göra vårt yttersta för det inte ska hända, samt att vi erbjuder hemkörning mot ersättning. Mindre saker man kan bära i händerna vill vi inte att man lämnar kvar om inte omständigheterna är särskilda.

Till Repris kan du skänka kläder, mindre möbler, skor, accessoarer och prylar/husgeråd för second hand. Du kan lämna gåvor direkt i vår butik på Nordenskiöldsgatan 19 under våra öppettider.

Sakerna du skänker till oss skall vara hela och rena. En bra måttstock är att titta på det du vill skänka och tänka, skulle jag vilja köpa det här? Eftersom vi är en liten butik så har vi inte möjlighet att efterskänka, så allt som inte kan säljas i butik måste vi tyvärr kasta.

Vi har inte möjlighet att göra avancerade lagningar och tvätta större textilier, så är det trasigt eller smutsigt kan vi inte hantera det.

Vi kan inte heller laga eller måla om möbler.

Så vi uppskattar jättemycket om ni tar en extra titt på det ni vill skänka, det sparar oss tid och pengar om vi slipper att åka till tippen med det som är osäljbart.

Tack för er hjälp och förståelse.

Vi hämtar/kör hem

Vi erbjuder hämtning av stora mängder eller stora gåvor hemma hos privatpersoner och företag, ring oss på 031- 83 10 60 så kommer vi och hämtar.  Du kan också få din möbel hemkörd efter köp mot en mindre avgift om du inte har möjlighet att få med dig den, prata med någon i personalen så hjälper vi dig.